HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share
 

 Apa yang akan dilakukan oleh manusia dalam keadaan tersepit?

Go down 
AuthorMessage
janggut83
member baru


Male
Number of posts : 11
Age : 36
Registration date : 2007-07-21

Apa yang akan dilakukan oleh manusia dalam keadaan tersepit? Empty
PostSubject: Apa yang akan dilakukan oleh manusia dalam keadaan tersepit?   Apa yang akan dilakukan oleh manusia dalam keadaan tersepit? EmptyMon 21 Jul 2008 - 12:41

Apa yang akan dilakukan oleh manusia dalam keadaan tersepit? Lumrahnya kita akan mencari jalan keluar. Jika kita tidak mampu mengurangkan perbelanjaan harian seperti mana yang disaran kan oleh kerajaan, maka kita kena naikkan pendapatan kita. Bagaimana? Yang pasti bukan 'bekerja kuat' seperti yang anda lakukan sekarang. Saya tak yakin majikan anda akan menaikkan gaji anda semata-mata kerana anda rajin atau bekerja kuat sahaja. Kerana majikan anda sendiri turut berfikir bagaimana untuk mengurangkan perbelanjaan pengurusan masing-masing. Jawapannya, perbagaikan stream of income anda.

Samada anda sanggup bekerja lebih masa, cari kerja part time seperti membawa teksi di sebelah malam dan sebagainya, menyertai program-program yang merapu dan merepek kononnya gerenti dapat untung berlipat kali ganda sekiranya kita menyertai program mereka yang kononnya konsep derma-menderma, padahal lebih menjurus kepada program mengemis; menjadi reseller untuk produk ebook basi mereka tapi Ironinya, kena cari downline hingga level 4 untuk menjadi top reseller dan seterusnya barulah layak dapat keuntungan; menyertai program-program berkonsepkan money game yang kononnya lot yang dibeli merupakan produk tapi dijualkan kembali kepada syarikat supaya syarikat akan menjualkan bagi pihak anda dan anda akan dapat terus keuntungan berupa postdated cheque yang mana kebanyakan syarikat sebegini sudah ditentukan tarikh matinya, cuma tunggu masa yang sesuai sahaja untuk 'cabut' bersama-sama wang anda. Kadang-kala dalam mencari penyelesaian kepada masalah kita, kita menambahkan lagi masalah yang ada.

masuk: http://www.sgbloggers.com/elizairulbiz/
Agak-agaknya kalau ada tambahan RM500 ke RM1,000 sebulan daripada income sedia ada yang anda perolehi sekarang dapat menyelesaikan krisis kenaikan minyak dalam perbelanjaan harian anda tak? Bagaimana pula kalau anda boleh dapat tambahan sebanyak RM2,000 ke RM5,000 sebulan? Bagaimana kalau RM10,000??
Rezeki secupak memang takkan jadi segantang kalau kita hanya duduk dan tahu bersungut saja...
ini lah masanya untuk anda mulakan dari sekarang untuk masa depan. minat klik:http://www.sgbloggers.com/elizairulbiz/
Back to top Go down
View user profile
 
Apa yang akan dilakukan oleh manusia dalam keadaan tersepit?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kolekolek Portal :: :: Lain-lain :: Apa saja di sana sini (Terbuka!)-
Jump to: